dinsdag 15 januari 2013

Komt-ie of komt ie niet?

Turken wachten ongeduldig op jawoord van Wesley

Door onze correspondent Jessica Maas

ISTANBUL (DPD) - Komt-ie of komt-ie niet? Voetbalgek Turkije wacht in spanning op het jawoord van Wesley Sneijder. Want dat de middenvelder  ItaliĆ« verlaat en naar Galatasaray komt, staat voor de Turkse pers al vast. De Nederlandse voetballer is nu al niet van de voorpagina’s af te slaan. ,Uiterlijk dinsdag zegt hij ja’, meldt de Turkse pers.

Inter en Galatasaray zouden het volgens de media het eens zijn over een transfersom van tien miljoen euro. Het wachten is nu alleen op het akkoord van Sneijder. De voetballer zelf heeft laten weten, zaken niet te willen overhaasten. Niet iedereen in Turkije is blij met het geaarzel van de 28-jarige Nederlander, die lijkt te wachten op andere aanbiedingen. Namen van clubs als Liverpool en Tottenham zingen rond ,,Als we niet zijn eerste keus zijn, dan hoeft hij niet te komen’’, zou technische directeur Fatih Terim van Galatasaray, die niet bepaald bekend staat om zijn geduld, al hebben laten weten.

Maar als Hollandse middenvelder ja zegt, dan is dit allemaal snel vergeten. De Turken staan klaar om  Wesley en vrouw Yolanthe in de armen te sluiten. Elke tweet van Yolanthe, die mogelijk op de transfer naar Turkije kan slaan, wordt door de media opgepikt.
Vorige week deed Yolanthe al stof opwaaien, nadat de Turkse pers op het filmpje Turkse Chick uit 2006 ontdekte. Daarin verleidt ze als schaars geklede moslima een Nederlandse jongen. Dat filmpje viel niet bij iedereen in Turkije in goede aarde. Sportkrant Fanatik plaatste gisteren een hele reeks foto’s van ‘Sneijder’s oogappel’, Yolanthe in hangmat, Yolanthe bij het biljart. ,,Voor zo’n vrouw zou je toch van geloof veranderen’’, was de reactie van een voetbalfan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten