vrijdag 11 november 2011

Vastberaden Turks elftal....Turken tellen af naar Hiddinks nationaal examen


Het aftellen in Turkije is begonnen. Vanavond speelt een 'vastberaden' Turkse nationale elftal in de play-offs tegen Kroatië. Het vertrouwen in Guus Hiddink is echter ver te zoeken en van de Turkse broodjes pens moet de Nederlander af blijven.
Brengt Hiddink Turkije naar het EK? Wordt Kroatië vanavond van het veld gespeeld? De twijfels bij de Turken zijn groot. Hiddink heeft hen nog niet kunnen overtuigen. Het feit dat de goedbetaalde coach niet naar Turkije is verhuisd, blijft steken. Tel daarbij op de tegenvallende resultaten en het land staat klaar om de Achterhoeker uit te zwaaien.
Hiddink zelf heeft zijn hoop vanavond in Istanbul gevestigd op sterspelers als Arda Turan van Atletico Madrid en Burak Yilmaz, die dit seizoen bij Trabzonspor goed was voor 13 doelpunten in acht wedstrijden. Wellicht gaan ze voor een grote verrassing zorgen en wordt Kroatië - net als drie jaar geleden in de kwartfinale van het EK- verslagen. Die bloedstollende wedstrijd in 2008 werd, na een gelijkmaker van de Turken in de laatste minuut, beslist met strafschoppen.
Volgens Hiddink zijn de spelers energiek en vastberaden zich te plaatsen voor het EK. ,,De Kroaten mogen dan favoriet zijn, er staat hen een zware uitdaging te wachten'', aldus de Achterhoeker tijdens de persconferentie gistermiddag in Istanbul.
De Turkse media zijn een stuk minder optimistisch. Hiddink kan niet veel goed meer doen. Ze zijn het chaotische spel van de afgelopen maanden niet vergeten. Het wordt de vijftiende wedstrijd onder leiding van de Nederlander. Van de veertien gespeelde wedstrijden werden er zeven gewonnen, vier verloren en drie gelijkgespeeld. Een mager resultaat voor een supercoach die met hoge verwachtingen werd binnengehaald, vinden de Turken.
'Onder Hiddink het slechtst', kopt Ajansspor, de populaire sportwebsite heeft fijntjes de resultaten van de EK-kwalificatiesrondes van de afgelopen vijf jaar op een rijtje gezet. Er wordt dan ook hard gespeculeerd over de opvolger van Hiddink. De voetbalbond zou zelfs al een principebesluit hebben genomen: de volgende leider van het nationaal elftal wordt hoe dan ook een Turk.
Het feit dat de Nederlandse coach zijn spelers op het trainingskamp aan het strenge regels legt, wordt hem in de pers ook niet in dank afgenomen. Hiddink zou zijn spelers hebben verboden om broodjes pens, rauw gekruid gehakt en darmensoep vanuit het hotel te bestellen. Voorheen lieten de spelers 's avonds laat bij het hotel dit Turks junkfood bezorgen, maar dat behoort nu tot de verleden tijd. Zolang Guus Hiddink nog de baas is, tenminste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten