zondag 30 oktober 2011

De ramp van Azra, Yunus en Twitter

HELDEN

Het zijn beelden en verhalen die indruk maken. De magere baby in de grote handen van de hulpverleners. De overslaande stem van de presentator die op de puinhopen van de aardbeving verslag doet. Het verhaal van de moeder die haar twee weken oude dochter met een beetje moedermelk en spuug in leven heeft gehouden.
De 13-jarige Yunus, die maandag levend onder het puin van een internetcafé werd gehaald, maar een paar uur later op weg naar het ziekenhuis overleed. De foto van de jongen met op zijn schouder de hand van een overleden slachtoffer ging de hele wereld over. Zijn vader vraagt zich radeloos af, waarom hij zijn zoon naar het internetcafé heeft laten gaan. Hun appartement was veilig. Yunus en Azra zijn de symbolen van de aardbeving in Turkije geworden.
En zoals bij elke ramp zijn er ook helden. Reddingswerkers die soms met blote handen naar slachtoffers zoeken, inwoners in Van die proberen woedende menigten te kalmeren, die wachtende familieleden troosten. Maar de echte held van de ramp is opmerkelijk genoeg Twitter.
Maar liefst vier slachtoffers konden onder het puin worden gered, dankzij de in Turkije eveneens mateloos populaire sociale netwerksite. Ze 'twitterden' vanonder het puin. De berichten werd onmiddellijk opgepikt en reddingsteams gewaarschuwd. Een aantal medewerkers van Akut, de Turkse reddingsorganisatie, speurde de afgelopen dagen dan de site af op zoek naar meer noodkreten van overlevenden.
Ook tal van spontane hulpacties zijn de afgelopen dagen op Twitter ontstaan. Zoals de campagne van journalist Ahmet Tezcan. De Turkse journalist stelde een paar uur na de ramp zijn woning in Istanbul beschikbaar aan families uit het getroffen gebied en riep anderen op hetzelfde te doen. In mum van tijd volgden 17.000 mensen zijn voorbeeld. Het succes van de campagne 'Mijn huis is jouw huis' is dusdanig groot dat het gouverneur van Istanbul besloot een 24-uurs hulplijn te openen waar mensen uit het rampgebied zich kunnen aanmelden.
De sociale media bieden de meer dan 23 miljoen internetgebruikers in Turkije de kans om snel in actie te komen. Hulpvragen uit Van - om water, hulpgoederen, dekens - worden meteen beantwoord door particulieren en bedrijven. De Twitter-campagne die gsm-bedrijven opriep om Oost-Turkije beltegoed te geven, had in no time succes. Turkcell en Avea maakten razensnel - en ook op Twitter - bekend dat de inwoners van het gebied honderd gratis belminuten krijgen.
Stuk voor stuk acties die - net als de beelden van baby Azra en tiener Yunus - indruk maken en gelukkig doen vergeten dat een aantal Turkse nationalisten helemaal niet rouwig is om de ramp. Want ook zij twitteren er op los. 'De Koerden hebben de toorn van Allah over zich afgeroepen' en 'Ik ga niet huilen om die PKK-aanhangers'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten