zaterdag 30 april 2011

Gek plan?

ERDOGAN WIL MET KANAAL GESCHIEDENIS SCHRIJVEN

Een verkiezingsstunt of een serieus plan? De Turkse premier Recep Erdogan wil een tweede Bosporusverbinding - groter dan het Suezkanaal - in Istanbul aanleggen en zichzelf daarmee onsterfelijk maken.

ISTANBUL  _ De reacties lopen uiteen van 'een magnifieke omweg' via 'een tweede Bosporus van 50 miljard dollar' tot 'Weg met de gekte'. Turkije verdeeld over het prestigieuze plan van de premier Recep Erdogan om een tweede Bosporusverbinding in Istanbul aan te leggen. Ook op tv buitelen voor- en tegenstanders over elkaar heen.
Het moet de eerste minister groot genoegen doen. Het hele land heeft het over zijn 'het project van de eeuw'. Het plan, waar in het Ottomaanse Rijk al van gedroomd werd, en dat hij gaat verwezenlijken. Een beter begin van de verkiezingscampagne - 12 juni gaat Turkije naar de stembus - kan hij zich niet wensen. Hij had zelf de spanning al opgevoerd en aangekondigd met een 'gek en groots plan' te komen.
En groots zijn de plannen zeker. Het nieuwe kanaal dat de Zee van Marmaris en Zwarte Zee met elkaar verbindt, moet 50 kilometer lang worden, 150 meter breed en 25 meter diep. Volgens Erdogan kan de waterweg zich meten aan het Panama- en Suezkanaal.
De nieuwe verbinding moet de overvolle Bosporus, drie keer drukker dan het Suezkanaal, ontlasten. Deze zeestraat die Istanbul in tweeën hakt, is één van de drukste en gevaarlijkste passages ter wereld. Op sommige dagen manoeuvreren maar liefst 150 olietankers door de smalle en bochtige doorgang, die soms slechts 70 meter van oever tot oever meet. Ook onderdeel van het 'gekke plan' is de aanleg van een derde vliegveld dat jaarlijks zes miljoen passagiers aan kan.
Is dit alles een verkiezingsstunt? Turkije weet het niet. Volgens veel experts is het plan duur maar wel technisch haalbaar en zal het inderdaad een oplossing bieden voor de dichtslibbende Bosporus. Anderen zien veel meer beren op de weg. Zij wijzen op de enorme schade aan de natuur die met de aanleg van het kanaal gepaard zal gaan en op de vele miljarden die de plannen gaan kosten.
Erdogan - die benadrukte dat de ideeën de komende twee jaar worden uitgewerkt - heeft nog geen bedrag en exacte locatie genoemd, maar de verwachting is dat het kanaal zeker 30 miljard euro gaan kosten. Volgens de oppositie zijn er in het land grotere problemen die aandacht verdienen. Kemal Kilicdaroglu, leider van 's lands grootste oppositiepartij CHP wees er fijntjes op dat er nog steeds kinderen zijn de honger hebben. ,,Dit is geen project voor het volk, dit kanaal maakt alleen de rijken rijker.''
En er is een andere belangrijk struikelblok waar een oplossing voor moet worden gevonden. En dat is het Verdrag van Montreux uit 1936, waarin is vastgelegd dat Turkije geen geld mag vragen voor schepen die de Bosporus passeren. Voor het nieuwe kanaal zal wel betaald moeten worden.
Erdogan zelf is er in ieder geval van overtuigd dat het allemaal goed komt. Hij beloofde al vol vertrouwen dat het kanaal in 2023 - het jaar dat de Turkse republiek honderd jaar bestaat - wordt opgeleverd. Tegen die tijd hoopt hij zelf president van Turkije te zijn. De laatste maanden pleit hij voortdurend voor de invoering van een presidentieel systeem naar Amerikaans voorbeeld. Een idee wat bij veel Turken op het weerstand stuit. En dergelijk systeem zou 'Sultan Erdogan' met zijn autocratische trekjes te veel macht geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten