maandag 3 januari 2011

One11

Met veel plezier heb ik meegewerkt aan  One11 , het nieuwsjaarscadeau van journalisten voor Nederland. Een website vol met verhalen over mensen die proberen 'iets' te betekenen. Een bijzonder initiatief van Bas Mesters, NRC correspondent in Italie.


Zelf heb ik Sevgül Uludağ, journaliste en activiste op Cyprus, geportretteerd. Ruim twee jaar geleden nam zij me mee naar een begrafenis van vier Turkse Cyprioten. Bijna dertig jaar eerder spoorloos verdwenen en gevonden in een massagraf op het eiland, ontdekt dankzij het werk van Sevgül. De begrafenis, het verdriet van de families, het werk van de bevlogen activiste maakte grote indruk op me. Toen ik werd benaderd voor One11 dacht ik meteen aan Sevgül Uludag,  die nog steeds dagelijks schrijft over de donkere kant van de mensheid en zo probeert herhaling te voorkomen.  Mijn verhaal over haar werk is binnenkort op  one11 en hier te lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten