maandag 6 september 2010

Hiddink

Guus Hiddink doet het nooit goed

ISTANBUL - De overwinning van Turkije op Kazachstan was mooi, maar niet voldoende om de Turken vertrouwen te geven in de nieuwe Nederlandse bondscoach. Er is kritiek op zijn selectiebeleid en zijn woonplaats. En de échte test voor Hiddink is morgenavond tegen België.
"De ware tegenstanders zien we morgen", vindt de Turkse pers. De eerste wedstrijd onder leiding van de Nederlander was succesvol: de Turken wonnen met 3-0. Maar laaiend enthousiast zijn de fans en de pers niet. "Een mooie training, maar tegen België komen we er niet zo makkelijk vanaf."
Een bondscoach in Turkije doet het nooit goed en de fans zijn niet snel tevreden. Daar is Hiddink na één wedstrijd al achter. De kritiek op zijn selectie was meteen enorm. Veel Turken zijn teleurgesteld in zijn keuze voor ervaren spelers. Bekende namen uit de drie bekende topclubs als Fenerbahçe, Galatasaray en Besiktas, in plaats van de vernieuwing waar zo op werd gehoopt.
"Zes spelers krijgen bij hun eigen club geen enkele minuut speeltijd meer en na zestig minuten zijn ze op en worden ze traag", is de kritiek. Er was gehoopt dat de Nederlandse coach in drie maanden tijd al meer zijn 'handtekening' op het team zou hebben gezet.

Ook is er kritiek op het feit dat Hiddink niet naar Turkije is verhuisd. Volgens de critici moet een coach wedstrijden van zijn spelers zelf op de tribune zien. De Turken hebben in Groep A concurrentie van Duitsland, Oostenrijk, België, Kazachstan en Azerbeidzjan. Over 35 dagen mogen de Turken het tegen de Duitsers - de groepsfavoriet - opnemen. "Dan moeten we toch meer laten zien dan afgelopen vrijdag", klinkt het pessimistisch in Turkije. Hiddink loopt zover niet vooruit. Hij liet vrijdag weten eerst de drie punten van morgen te willen ophalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten